Ziektekostenverzekering

Particulier, Verzekering, Ziektekosten

De zorgverzekering is wettelijk verplicht in Nederland
Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet zich verplicht verzekeren voor ziektekosten. Iedereen betaalt voor het basispakket ziektekostenverzekering een nominale premie. Deze premie verschilt per verzekeraar en ligt tussen de € 85,- en € 115,- per persoon per maand. Verzekeraars moeten iedereen voor het wettelijk verzekerde basispakket accepteren en mogen geen hogere premies vragen aan mensen die ouder of ziek zijn.

Aanvullende verzekering
Niet alle kosten worden gedekt door de basisverzekering, maar u kunt zich wel aanvullend verzekeren. Elke verzekeraar heeft aparte pakketten met aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen. Anders dan bij de basisverzekering, kan de verzekeraar bij de aanvullende verzekering wel eisen stellen om u toe te laten. De inhoud en premie van deze verzekering verschillen sterk per verzekeraar. De premie varieert van € 7,50 tot € 61,- per maand. Kinderen jonger dan 18 jaar zijn bij veel verzekeraars gratis meeverzekerd, maar niet bij alle.

Tandartskosten
U kunt ook uw tandartskosten meeverzekeren in het aanvullende pakket of hier een aparte aanvullende verzekering voor afsluiten. De dekking en premie van een tandartsverzekering variëren sterk per verzekeraar. De minimumpremie van een tandartsverzekering bedraagt gemiddeld € 12,- per maand.

Tags: , , , , ,