Reis en annulering

Nieuws, Particulier, Reis en annulering, Verzekering

Veel mensen gaan tegenwoordig meerdere keren per jaar op vakantie, een weekje wintersporten, een aantal weekendjes weg en lekker op zomervakantie.

Als het op reis- en annuleringsverzekeringen aankomt, zijn er meerdere keuzes mogelijk. Ten eerste of u een doorlopende of een kortlopende verzekering af wilt sluiten. Wanneer u langer dan 16 dagen per jaar op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering al goedkoper. Ook als u meer dan een keer per jaar op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering veelal goedkoper. Daarnaast is het ook nog eens heel gemakkelijk. U hoeft namelijk niet telkens als u op reis gaat een losse reisverzekering af te sluiten. Met een doorlopende reisverzekering bent u gedurende het hele jaar verzekerd voor al uw buitenlandse reizen en geboekte reizen in Nederland. Ook kunt u daarbij een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten.

Daarnaast zijn er diverse dekkingsmogelijkheden. De standaarddekking bestaat uit buitengewone kosten die u door onvoorziene omstandigheden moet maken (bijvoorbeeld extra reis- of verblijfkosten door een ernstige ziekte), telecommunicatiekosten en schade aan logiesverblijven, bijvoorbeeld de hotelkamer of het appartement waar u verblijft. Deze standaarddekking kunt u uitbreiden met bijvoorbeeld bagage (deze uitbreiding biedt dekking tot een bedrag van € 3.000,=), beeld-, geluids- en computerapparatuur (voor als u bijvoorbeeld dure of bijzondere apparatuur meeneemt op vakantie), geneeskundige kosten (in sommige gevallen is de dekking op uw zorgverzekering niet voldoende), ongevallen (mocht een ongeluk leiden tot blijvende invaliditeit of overlijden, dan volgt er een uitkering), sporten en wintersport of rechtsbijstand (de kosten die u moet maken voor juridisch advies of begeleiding). Geld kan worden verzekerd tegen verlies en diefstal tot maximaal € 500,=.

reis- en annuleringsverzekering

Annulering
Natuurlijk gaat u er vanuit dat niets uw vakantie tegenhoudt. Toch zijn er omstandigheden denkbaar waardoor u een vakantie moet afzeggen of afbreken. Dan is het wel zo verstandig uw reisverzekering uit te breiden met de dekking Annulering. Deze houdt niet alleen rekening met afzeggen of afbreken, maar u ontvangt ook een vergoeding bij vertrek- of aankomstvertraging.

Bereken uw premie en sluit eventueel direct een verzekering:

Download hier de nieuwe folder van de maatschappij Europeesche Verzekeringen:
     Folder reis en annulering


Tags: , , , , , ,