Aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid, Particulier, Verzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering gebruikt u misschien niet zo vaak, maar het is wel een belangrijke verzekering. Als u aansprakelijk bent voor een schade (bijvoorbeeld voor het letsel dat u iemand heeft toegebracht) dan lopen de kosten vrij snel op. Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren bent u voor deze kosten verzekerd.

Dekking
Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren verzekert u zich tegen de financiƫle gevolgen van de schade die u toebrengt aan anderen en aan zaken van anderen. Het is daarbij niet van belang of u de schade zelf veroorzaakt of dat dit gebeurt door uw meeverzekerde kinderen, uw huisdieren of uw eigendom. Wel moet u uiteraard aansprakelijk zijn.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de voetbal die uw zoontje per ongeluk door het raam van de buren schiet, uw hond die de bank van een tante kapot bijt, schade die bij anderen ontstaat als uw pannen van het dak waaien of schade die u als passagier toebrengt aan een vervoermiddel.

Het kan ook veel erger, bijvoorbeeld als uw minderjarige dochter in uw auto stapt en een ongeluk veroorzaakt. De bestuurder van de andere auto raakt blijvend invalide en daardoor arbeidsongeschikt. Of als uw hond wil vechten met een andere hond aan de overkant van een drukke straat. De hond trekt zich los, waardoor er een auto moet uitwijken en tegen een lantaarnpaal botst. De auto is total loss en twee inzittenden raken zwaargewond. Zij zullen de rest van hun verdere leven grotendeels invalide zijn. De bezitter van de hond moet de totale schade vergoeden die de hond heeft veroorzaakt. Dus niet alleen de schade aan de auto, deze valt in het niet bij alle geneeskundige kosten van de inzittenden en de inkomensderving.

Bereken uw premie en sluit eventueel direct een verzekering:

Tags: , ,