Actie: woekerprijs affaire

Financiering, Hypotheek, Verzekering

De Commissie Wfd/Wft start de actie ‘Woekerprijs affaire’

Met de actie ‘Woekerprijs affaire’ wil de Commissie Wfd/Wft (Wet financiële dienstverlening/Wet financieel toezicht) met name de consument duidelijk maken dat er met het voorgenomen provisieverbod een ongelijk speelveld in de markt ontstaat. Voor onafhankelijk advies moet straks apart betaald gaan worden, terwijl advies van banken en loondienstorganisaties zelf gratis lijkt te zijn. Een consument zou zich wel twee keer bedenken om apart voor onafhankelijk advies iets te betalen als dat bij banken en loondienstorganisaties gratis lijkt te kunnen.

De Minister van Financiën en de Kamerleden sturen aan op een provisieverbod voor financiële complexe producten. Zij geven aan dat zij dit wettelijk willen verankeren om consumentenbelangen te beschermen. Echter, de consument zelf wordt in deze discussie overgeslagen.

De Commissie wil hierin verandering brengen en u kunt zich voor het eerst zelf hierover uitspreken. Voor de actie is speciaal door het VVI een YouTube filmpje gemaakt.

De kern van de petitie: Geen provisieverbod zonder Level Playing Field. Wanneer er voldoende digitaal ondertekende petities zijn binnengekomen dat willen wij deze aan de Kamer en de Minister van Financiën aanbieden. De actie zal parallel lopen aan een brief die de Commissie Wfd/Wft stuurt aan Minister De Jager.

Tags: , ,