Rechtsbijstand aanvragen

Schade, Schadeformulieren

Meld via onderstaande formulieren uw zaak aan bij de rechtsbijstandverzekeraar:
Voordat u een verzoek tot rechtsbijstand doet, vragen wij u volgend stappenplan te volgen.

  1. Kijk op de website eens naar veelgestelde vragen; misschien kunt u met het antwoord een geschil voorkomen of zelf oplossen.
  2. Kijk op het polisblad van uw verzekering wat u precies verzekerd heeft. Op het polisblad staat bijvoorbeeld of u uw eigen woning of motorrijtuigen meeverzekerd heeft.
  3. Meld uw zaak aan via een van de onderstaande links, waarbij de maatschappij naast de NAW-gegevens ook informatie nodig heeft over uw verzekering, een korte, duidelijke omschrijving van het probleem en kopie├źn van alle relevante documenten.

     Anker: online schadeaangifteformulier
     Arag: schadeformulier rechtsbijstand
     DAS: schadeformulier rechtsbijstand
     NRS: online schadeaangifteformulier
     SRK: online schadeaangifteformulier

Inzage in vertrouwelijke gegevens:
Als gevolg van een uitspraak van de rechtbank in Den Haag kunnen rechtsbijstandverzekeraars niet zomaar meer informatie verstrekken over dossiers van klanten. Ook niet meer automatisch aan ons kantoor. Dat betekent dat wij uw schade niet kunnen volgen en daardoor niet in staat zijn onze dienstverlening te optimaliseren.

De verzekeraar mag ons alleen informatie geven als u daarvoor een machtiging tekent. Op dat moment kunnen wij de zaak voor u in de gaten houden en de voortgang bewaken van de afwikkeling van uw claim. Omdat een schriftelijk of telefonisch verzoek niet voldoende is om ons kantoor te machtigingen, zijn er machtigingsformulieren opgesteld.

U kunt hieronder het betreffende formulier downloaden, printen, invullen en opsturen. Als de maatschappij de getekende machtiging ontvangt, voert zij veelal eerst een persoonlijk (telefoon)gesprek om na te gaan of u de machtiging gelezen heeft, of u alles begrepen heeft en of er nog vragen zijn.

     Machtigingsformulier Anker
     Machtigingsformulier Arag
     Machtigingsformulier DAS
     Machtigingsformulier NRS
     Machtigingsformulier SRK

Tags: , , , , , , , , ,